‘DE COCKTAILBAR IS GEOPEND!’

ambachtelijk cocktail ijs gelato solutions ijswinkel.nl

Speciaal voor onze klanten heeft Paul Zirkzee een aantal unieke ijsrecepten bedacht en uitgewerkt voor de feestdagen op basis van bestaande cocktails. IJs is misschien wel het meest onderschatte ingrediënt van een cocktail volgens Tess Posthumus. Natuurlijk bedoelt ze niet ons ijs, maar toch. Dit heeft ons aan het denken gezet bij het ontwikkelen van deze speciale ijs cocktails.

De vliegende Hollander Cocktail Ice Cream

Cocktailrecept met Stella Kookie Caramel pasta en Sambuca

Waar denk jij aan bij De vliegende Hollander? Het legendarische verdoemde schip, de Efteling attractie, de cocktailbar in Amsterdam? Onze suggestie: Dit heerlijke ijs op basis van onze Kookie Caramel Pasta en Sambuca.


Mix de melk met de Kookie Caramel pasta van Stella en voeg vervolgens de basismix toe. Voeg hier vervolgens het citroensap, de kaneel en de Stella Fibramix aan toe. Vlak voor het afdraaien doe je de Sambuca erbij.

Gebruikt de Stella Orange als variegato en decoratie. Decoreer de ijsbak met de Stella Copertura Excellence en maak de bak af met stukjes sinaasappel en enkele kaneelstokjes.


De vliegende Hollander Cocktail   brede bak
Basismix       4000
Melk       1000
Stella Kookie Caramel Pasta (8524)       200
Citroensap       150
Kaneel       30
Sambuca       200
Stella Fibramix (5074)       120
        5700
Decoratie:
Stella Orange variegato en Stella Copertura Fondente Excellence

Bikini Martini Cocktail Ice Cream

Cocktailrecept met Stella All Natural Like Blue en Blue Curaçao

Een echte eyecatcher deze Bikini Martini, zelfde kleur als smurfenijs, maar onvergelijkbaar en zeker niet voor kids: Natuurlijk blauw van de eetbare micro alg Spirulina, decoratief, en heerlijk tropisch van smaak.


Bereiding Bikini Martini: Meng een zak Stella Like blue met afgewogen warm water van 30 tot 50 graden Celsius en laat dit 20 minuten staan. Voeg daarna de overige ingrediënten toe en draai het geheel af. Na het afdraaien maak je er een feestelijk geheel van door te decoreren met brownie in dice blokjes en parapluutjes.


Bikini Martini  brede bak 
Stella Like Blue 1,5 zak (5162)     1000  
Water     3000  
Citroensap     40  
Blue Curaçao     200  
Stella Fibramix (5074)     45  
      4285  

Decoratie:
Stella Brownie blokjes (8798) en parapluutjes van papier

Scroppino Cocktail Ice Cream

Scroppinorecept met Andros Passievruchtpuree en Prosecco

Feestelijk en overheerlijk met een Italiaanse touche: Scroppino of in het Italiaans Sgroppino. Sgroppino is een drankje met ijs dat als tussengerecht of nagerecht tijdens een diner wordt gebruikt. De oorsprong ligt waarschijnlijk in de Italiaanse regio Veneto.


Mix de champagne met een staafmixer of garde goed door en laat deze minimaal 20 minuten staan zodat de bubbels afnemen. Nog beter is om deze 3 tot 4 uur weg te zetten en af en toe door te roeren.

Meng de passievrucht puree van Andros met de Stella Cremosa, de Stella Fibra mix en de room .

Doe vervolgens de champagne bij de mix van passievruchten en draai deze in de machine tot het net ijs begint te worden.

Voeg dan pas de basis mix toe in de machine en draai het ijs verder af.

Gebruik ter decoratie de Maracuja variegato van Stella (9867) en enkele door midden gesneden passievruchten.


Scroppino Prosecco Maracuja  brede bak
Andros Passievruchtpuree     500
Stella Cremosa 100 SDL (4081)     160
Stella Fibramix (5074)     30
Basismix     2250
Room     450
Champagne / Prosecco     750
      4140

Decoratie:
Stella Maracuja variegato

Mojito Cocktail Ice Cream

Mojito recept met Andros Limoenpuree en rum

Een echte klassieker, deze cocktail op basis van Cubaanse rum. Dit lievelingsdrankje van Ernest Hemmingway was oorspronkelijk bedoeld als medicijn. Ons recept voor Mojito cocktail ice cream heeft alles in zich om net zo populair te worden als de cocktail.

Meng het afgewogen warme water met de suikers, de Stella Fibra mix en de Stella Fruit All Natuaral base. Neem de munt blaadjes van 1 plant en knip deze in grove stukken en voeg die toe aan de mix.

Meng dit geheel goed door met een garde en laat het 20 minuten staan. Na 20 minuten voeg je de ontdooide limoenpuree en de rum toe.

Draai nu ijs van dit geheel.

Gebruik ter decoratie 2 takjes met muntblaadjes en enkele schijfjes limoen.

Recept Mojito  brede bak
Andros Limoenpuree     1.000
Stella Fruit all natural base SDL (4077)     400
Stella Fibra mix (5074)     30
Rum     400
Suiker     660
Dextrose     150
Water     2.850
Water      
Munt blaadjes +- 1 plant      
      5.490

Decoratie:
Takje(s) met muntblaadjes en schijfjes limoen

Mandarino Royal Cocktail Ice Cream

Cocktailrecept met Stella Mandarinetto Isolabello en gin

De Mandarino Royal, is een koud cocktailijs met de warme smaak van onze Mandarinetto pasta, gebaseerd op de Isolabello Mandarinetto, “de trots van de chauvinistische Italiaan”. Dit ijs is onweerstaanbaar door de combinatie van de licht bittere smaak in combinatie met de toegevoegde gin. Mandarinetto Isolabello is een beroemde

likeur die dateert van 1871. Deze likeur is gemaakt van Mediterrane mandarijnen. Dit is een exclusief product van Prodotti Stella.


Zorg ervoor dat je warm water gebruikt van 30 tot 50 graden Celsius is.

Weeg het water af en meng dit met de Stella All Natural fruit base, de Stella Fibra mix en de suikers. Meng het geheel goed door.

Laat het geheel 20 minuten staan en meng dan de Mandarinetto Isolabello pasta en de gin erdoor.

Draai het geheel af en gebruik enkele schijfjes sinaasappel of mandarijnpartjes ter decoratie.


Mandarino Royal  brede bak
Water     3150
Stella Fibramix (5074)     30
Stella Mandarinetto Isolabello (9625)     715
Stella All natural fruit base (4077)     420
Gin     250
Suiker     170
Dextrose     210
      4945

Decoratie:
Schijfjes sinaasappel of mandarijnpartjes

Espresso Ronno Cocktail Ice Cream

Cocktailrecept met Stella Coffee Brasil Arabica en Stella Disaronno Amaretto

Echt een top After Dinner ijs dessert. After Dinner koffie en traktatie in een! Een gegarandeerd succes met de feestdagen of om je zelf een keer te verwennen.

Mix de Café Brasil Arabica met indien mogelijk een warme basismix (75-85 graden Celsius) en voeg hier ook gelijk de dextrose aan toe. Laat de Arabica koffie enige tijd staan en draai het geheel af in de ijsmachine als deze goed is opgelost.

Gebruik als variegato een combinatie van de Stella Disaronno All Natural (9592) en de Stella Variegato Cappuccino (8785). Deze romige cremino van gebrande koffie bevat een intense smaak en een grote hoeveelheid aan coffee crispies.


Espresso Ronno  brede bak
Stella Coffee Brasil Arabica 100% (8755)     96
Basismix     4680
dextrose     39
      4815

Variegato & Decoratie:
Stella Disaronno All Natural en Stella Variegato Cappuccino

Cherry Up Cocktail Ice Cream

Cocktailrecept met Andros Morello kersenpuree en gin

De kleur en de smaakbeleving van deze Cherry Up wordt iedereen vrolijk van. De perfecte combinatie van zoetzure kersen en gin.


Vul een maatbeker met de basismix, warm water en de ontdooide kersen puree.

Voeg daarna de Stella Cremosa en de Stella Fibra mix toe en meng het geheel.

Vlak voor het afdraaien voeg je de gin of jenever toe.

Decoreer met een chocolade topping of variegato voor een mooi kleurcontrast, andere optie is het gebruik van hele kersen ter decoratie.


Cherry Up  brede bak
Andros Morello Kersenpuree     1500
Stella Cremosa 100 SDL (4081)     200
Stella Fibramix (5074)     40
Basismix     2000
Water     500
Gin     400
      4640

Decoratie:
Stella Copertura Fondente Excellence

Disaronno
Montebianco
Anselmi
Prodotti Stella
Silikomart
ICAM
ANDROS