‘DE COCKTAILBAR IS GEOPEND!’
Speciaal voor onze klanten heeft Paul Zirkzee een aantal unieke ijsrecepten bedacht en uitgewerkt voor de feestdagen op basis van bestaande cocktails. IJs is misschien wel het meest onderschatte ingrediënt van een cocktail volgens Tess Posthumus. Natuurlijk bedoelt ze niet ons ijs, maar toch. Dit heeft ons aan het denken gezet bij het ontwikkelen van deze speciale ijs cocktails.
De vliegende Hollander Cocktail Ice Cream
Cocktailrecept met Stella Kookie Caramel pasta en Sambuca
Waar denk jij aan bij De vliegende Hollander? Het legendarische verdoemde schip, de Efteling attractie, de cocktailbar in Amsterdam? Onze suggestie: Dit heerlijke ijs op basis van onze Kookie Caramel Pasta en Sambuca.
Mix de melk met de Kookie Caramel pasta van Stella en voeg vervolgens de basismix toe. Voeg hier vervolgens het citroensap, de kaneel en de Stella Fibramix aan toe. Vlak voor het afdraaien doe je de Sambuca erbij.
Gebruikt de Stella Orange als variegato en decoratie. Decoreer de ijsbak met de Stella Copertura Excellence en maak de bak af met stukjes sinaasappel en enkele kaneelstokjes.
De vliegende Hollander Cocktail | brede bak | |||
---|---|---|---|---|
Basismix | 4000 | |||
Melk | 1000 | |||
Stella Kookie Caramel Pasta (8524) | 200 | |||
Citroensap | 150 | |||
Kaneel | 30 | |||
Sambuca | 200 | |||
Stella Fibramix (5074) | 120 | |||
5700 |
Stella Orange variegato en Stella Copertura Fondente Excellence
Bikini Martini Cocktail Ice Cream
Cocktailrecept met Stella All Natural Like Blue en Blue Curaçao
Een echte eyecatcher deze Bikini Martini, zelfde kleur als smurfenijs, maar onvergelijkbaar en zeker niet voor kids: Natuurlijk blauw van de eetbare micro alg Spirulina, decoratief, en heerlijk tropisch van smaak.
Bereiding Bikini Martini: Meng een zak Stella Like blue met afgewogen warm water van 30 tot 50 graden Celsius en laat dit 20 minuten staan. Voeg daarna de overige ingrediënten toe en draai het geheel af. Na het afdraaien maak je er een feestelijk geheel van door te decoreren met brownie in dice blokjes en parapluutjes.
Bikini Martini | brede bak | |||
---|---|---|---|---|
Stella Like Blue 1,5 zak (5162) | 1000 | |||
Water | 3000 | |||
Citroensap | 40 | |||
Blue Curaçao | 200 | |||
Stella Fibramix (5074) | 45 | |||
4285 |
Decoratie:
Stella Brownie blokjes (8798) en parapluutjes van papier
Scroppino Cocktail Ice Cream
Scroppinorecept met Andros Passievruchtpuree en Prosecco
Feestelijk en overheerlijk met een Italiaanse touche: Scroppino of in het Italiaans Sgroppino. Sgroppino is een drankje met ijs dat als tussengerecht of nagerecht tijdens een diner wordt gebruikt. De oorsprong ligt waarschijnlijk in de Italiaanse regio Veneto.
Mix de champagne met een staafmixer of garde goed door en laat deze minimaal 20 minuten staan zodat de bubbels afnemen. Nog beter is om deze 3 tot 4 uur weg te zetten en af en toe door te roeren.
Meng de passievrucht puree van Andros met de Stella Cremosa, de Stella Fibra mix en de room .
Doe vervolgens de champagne bij de mix van passievruchten en draai deze in de machine tot het net ijs begint te worden.
Voeg dan pas de basis mix toe in de machine en draai het ijs verder af.
Gebruik ter decoratie de Maracuja variegato van Stella (9867) en enkele door midden gesneden passievruchten.
Scroppino Prosecco Maracuja | brede bak | ||
---|---|---|---|
Andros Passievruchtpuree | 500 | ||
Stella Cremosa 100 SDL (4081) | 160 | ||
Stella Fibramix (5074) | 30 | ||
Basismix | 2250 | ||
Room | 450 | ||
Champagne / Prosecco | 750 | ||
4140 |
Decoratie:
Stella Maracuja variegato
Mojito Cocktail Ice Cream
Mojito recept met Andros Limoenpuree en rum
Een echte klassieker, deze cocktail op basis van Cubaanse rum. Dit lievelingsdrankje van Ernest Hemmingway was oorspronkelijk bedoeld als medicijn. Ons recept voor Mojito cocktail ice cream heeft alles in zich om net zo populair te worden als de cocktail.
Meng het afgewogen warme water met de suikers, de Stella Fibra mix en de Stella Fruit All Natuaral base. Neem de munt blaadjes van 1 plant en knip deze in grove stukken en voeg die toe aan de mix.
Meng dit geheel goed door met een garde en laat het 20 minuten staan. Na 20 minuten voeg je de ontdooide limoenpuree en de rum toe.
Draai nu ijs van dit geheel.
Gebruik ter decoratie 2 takjes met muntblaadjes en enkele schijfjes limoen.
Recept Mojito | brede bak | ||
---|---|---|---|
Andros Limoenpuree | 1.000 | ||
Stella Fruit all natural base SDL (4077) | 400 | ||
Stella Fibra mix (5074) | 30 | ||
Rum | 400 | ||
Suiker | 660 | ||
Dextrose | 150 | ||
Water | 2.850 | ||
Water | |||
Munt blaadjes +- 1 plant | |||
5.490 |
Decoratie:
Takje(s) met muntblaadjes en schijfjes limoen
Mandarino Royal Cocktail Ice Cream
Cocktailrecept met Stella Mandarinetto Isolabello en gin
De Mandarino Royal, is een koud cocktailijs met de warme smaak van onze Mandarinetto pasta, gebaseerd op de Isolabello Mandarinetto, “de trots van de chauvinistische Italiaan”. Dit ijs is onweerstaanbaar door de combinatie van de licht bittere smaak in combinatie met de toegevoegde gin. Mandarinetto Isolabello is een beroemdelikeur die dateert van 1871. Deze likeur is gemaakt van Mediterrane mandarijnen. Dit is een exclusief product van Prodotti Stella.
Zorg ervoor dat je warm water gebruikt van 30 tot 50 graden Celsius is.
Weeg het water af en meng dit met de Stella All Natural fruit base, de Stella Fibra mix en de suikers. Meng het geheel goed door.
Laat het geheel 20 minuten staan en meng dan de Mandarinetto Isolabello pasta en de gin erdoor.
Draai het geheel af en gebruik enkele schijfjes sinaasappel of mandarijnpartjes ter decoratie.
Mandarino Royal | brede bak | ||
---|---|---|---|
Water | 3150 | ||
Stella Fibramix (5074) | 30 | ||
Stella Mandarinetto Isolabello (9625) | 715 | ||
Stella All natural fruit base (4077) | 420 | ||
Gin | 250 | ||
Suiker | 170 | ||
Dextrose | 210 | ||
4945 |
Decoratie:
Schijfjes sinaasappel of mandarijnpartjes
Espresso Ronno Cocktail Ice Cream
Cocktailrecept met Stella Coffee Brasil Arabica en Stella Disaronno Amaretto
Echt een top After Dinner ijs dessert. After Dinner koffie en traktatie in een! Een gegarandeerd succes met de feestdagen of om je zelf een keer te verwennen.
Mix de Café Brasil Arabica met indien mogelijk een warme basismix (75-85 graden Celsius) en voeg hier ook gelijk de dextrose aan toe. Laat de Arabica koffie enige tijd staan en draai het geheel af in de ijsmachine als deze goed is opgelost.
Gebruik als variegato een combinatie van de Stella Disaronno All Natural (9592) en de Stella Variegato Cappuccino (8785). Deze romige cremino van gebrande koffie bevat een intense smaak en een grote hoeveelheid aan coffee crispies.
Espresso Ronno | brede bak | ||
---|---|---|---|
Stella Coffee Brasil Arabica 100% (8755) | 96 | ||
Basismix | 4680 | ||
dextrose | 39 | ||
4815 |
Variegato & Decoratie:
Stella Disaronno All Natural en Stella Variegato Cappuccino
Cherry Up Cocktail Ice Cream
Cocktailrecept met Andros Morello kersenpuree en gin
De kleur en de smaakbeleving van deze Cherry Up wordt iedereen vrolijk van. De perfecte combinatie van zoetzure kersen en gin.
Vul een maatbeker met de basismix, warm water en de ontdooide kersen puree.
Voeg daarna de Stella Cremosa en de Stella Fibra mix toe en meng het geheel.
Vlak voor het afdraaien voeg je de gin of jenever toe.
Decoreer met een chocolade topping of variegato voor een mooi kleurcontrast, andere optie is het gebruik van hele kersen ter decoratie.
Cherry Up | brede bak | ||
---|---|---|---|
Andros Morello Kersenpuree | 1500 | ||
Stella Cremosa 100 SDL (4081) | 200 | ||
Stella Fibramix (5074) | 40 | ||
Basismix | 2000 | ||
Water | 500 | ||
Gin | 400 | ||
4640 |
Decoratie:
Stella Copertura Fondente Excellence